53% українців володіють цифровою грамотністю нижче базового рівня. Тому Міністерство цифрової трансформації України оголошує місяць цифрової грамотності — масштабну інформаційну кампанію, яка надихне українців на навчання цифрових навичок.

Місяць цифрової грамотності відбудеться в межах національного проєкту Дія.Цифрова освіта.

Ініціативу вже підтримали Київстар, Укрпошта, WOG, Цитрус, Citrus.ua, robota.ua, Jooble, MEGOGO, «Проєкт підтримки Дія», що впроваджується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції, і перелік партнерів постійно оновлюється. Інформаційним партнером став Facebook. Стратегічний партнер — Фонд Східна Європа. Закликаємо лідерів думок і соціально відповідальні компанії долучатися до ініціативи.

Що це буде: 

Щодня впродовж місяця спільно з партнерами буде:
▪️розповіді про цифрові компетентності та проведення інтерактивні квестові завдання на вивчення кожної з компетентностей
▪️складання національного тесту з цифрової грамотності Цифрограм для громадян, а також Цифрограми для вчителів, медиків, держслужбовців, міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером ICDL
▪️організація освітніх онлайн-подій
▪️презентування покрокових інструкції щодо використання онлайн-сервісів

Доєднуйтесь до проекту “Місяць цифрової грамотності на “Дія.Цифрова освіта. Переглядайте освітні серіали, проходьте цести “Цифрограм” та покращуйте свої цифрові навички.