Шановні мешканці нашого міста !

Доводимо до Вашого відома інформацію, що з листопада в Україні запрацював  електронний рецепт на наркотичні ( психотропні ) лікарські засоби.
Що потрібно знати про нововведення.
1. Виписати електронний  рецепт  зможе той лікар, який відповідає за лікування пацієнта : сімейний лікар, хірург, онколог, невролог.  При цьому для отримання рецепта декларація не обов’язкова.
2.З випискою електронного рецепта пацієнту приходитиме смс-повідомлення  із номером рецепта та унікальним кодом підтвердження, які він має повідомити фармацевту в аптеці.
3. У разі затяжного чи хронічного захворювання,або за необхідності продовжити лікування, пацієнт може отримати повторний електронний рецепт на потрібні ліки дистанційно, звернувшись до свого сім. лікаря телефоном.
4.Отримати наркотичний лікарський препарат за електронним рецептом як і раніше можна в тій аптеці, яка має відповідну ліцензію на відпуск наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.
Таким чином, з впровадженням електронного рецепта в Україні спрощується доступ до необхідних ліків пацієнтам, які потребують відповідного лікування згідно медичних показань, а також додатково посилюється контроль за відпуском з аптечних складів даних препаратів.

Адміністрація КНП «ПЧМЦПМСД»