Шановні мешканці міста!

Щорічно 29.09.2019 року відзначається Всесвітній день Серця. З цього приводу в нашому закладі проводиться заходи з 16.09.2019 року по 20.09.2019 року по виявленню підвищеного  АТ серед населення. Кожен відвідувач може виміряти свій АТ на І поверсі в холі закладу  в ці дні з 8.00 до 19.00 год.

Серцево-судинні захворювання є головною причиною смерті в світі, істотно впливають на тривалість життя населення, зумовлюючи втрату працездатності та погіршуючи життя.

Основними причинами захворювання є:

  • підвищення АТ
  • надмірна маса тіла
  • малорухливий спосіб життя
  • стреси
  • вживання алкоголю
  • табакокуріння
  • нездорове харчування.

Профілактичними заходами даних захворювань є усунення перечислених причин.

Подбайте про своє здоров’я близьких та звертайтесь в наш заклад для  профілактичного обстеження.

Адміністрація закладу

Станом на 16.09.2019 р. в КНП “Перший Черкаський міський центр первинної медико санітарної допомоги”  зареєстровано  43178 декларації, з них:

  • сімейними лікарями: 30399
  • педіатрами: 12779

Лікарі, які заключають договір з пацієнтами на медичне обслуговування : Назаренко Наталя Володимирівна.

Доступно вільних місць для заключення нових декларацій з лікарем: 1700.

Ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Водночас, ботулізму у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил.

ЩО ТАКЕ БОТУЛІЗМ

Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлена споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини.

ПРИЧИНИ БОТУЛІЗМУ

Continue reading “Обережно –ботулізм !”

Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, яка спричиняється різними серотипами лептоспір та супроводжується гарячкою, симптомами загальної інтоксикації, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем.

Для лептоспірозу характерна літньо-осіння сезонність. В області у 2014 році було зареєстровано 17 випадків лептоспірозу

Continue reading “Лептоспіроз”

Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України. На території нашої країни росте майже 2 000 видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.

   Гриби є доволі специфічним продуктом, що містить значну кількість азотистих речовин, зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема фосфор). Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею.

Continue reading “Гриби: профілактика отруєнь та перша допомога”